New Work Ideenlabor bei Martor - Büroplanung: bkp Architekten und Innenarchitekten

MARTOR
Flexible working environments with industrial appeal

Martor has been manufacturing high-quality cutting solutions and safety knives for industrial use since 1940. The brief was to translate the company’s power of innovation into a modern working environment. The result is a new administrative building with an attached production hall at the company’s headquarters in Solingen, Germany. Its high level of spatial flexibility combined with identity-shaping factors creates the perfect working environment.

Status: Completion 2019
Services: Corporate Design, interior architecture
Size: 2.091 qm

bkp_martor_kueche

Corporate colour cyan makes a defining feature

Cyan is the family-run company’s corporate colour, marking the products exported by Martor to more than 70 countries around the world. Naturally, this striking shade is now reflected throughout the new working environments as part of a visible corporate identity. This includes the ‘have a knife day’ neon sign in the break room, playfully putting the corporate identity centre stage. Exposed concrete and partially unclad plumbing elements crop up in various places, adding an industrial feel to the modern look, since it is precisely in the factories and warehouses where Martor products form an essential part of the working day.

bkp_martor_kundenmeetings-1

An ideas lab offers space and opportunity for creativity

To make the working day at Martor as enjoyable and productive as possible, we created spaces that can be shared or joined together depending on requirements, creating flexible solutions for a variety of situations. An ideas lab with flexible furniture, magnetic perforated metal walls and surfaces to write on during meetings provides the perfect environment to let creative juices flow.

bkp_martor_kundenmeetings-2
bkp_martor_marketingbereich

Client:
Martor

Location:
Lindgesfeld 28
42653 Solingen

Category:
Office

Team:
Nina Hollberg
Meike St. John
Eva Boss

Pictures:
© Tobias Vollmer

Windrad