SK Rotenburg-Bremervoerde_Zeven_bkp_Architektur_Eingang.

Zeven headquarters
Flexible working environments

The new administrative headquarters of Sparkasse Rotenburg Osterholz is to be built at the heart of the town but in a park setting. Its brick facade perpetuates the local architectural tradition, reflecting the bank’s connection with the region. The building is to become a shared center of enhanced communication and interaction. The S-shape of the structure not only provides sweeping views of the surrounding landscape and town, it also creates courtyards and meeting places for staff. The various activities are supported with a wide range of different office scenarios. The new working environments are being developed in close collaboration with staff themselves, who are involved in the design process by means of workshops which generate enthusiasm for the new concept. A flexible working environment promoting a stronger sense of identification – and therefore increased success. 

Status: Completion 2017
Services: Architecture, interior design, change management
Size: 10.000 qm
Awards: 1st prize in the competition

SK Rotenburg-Bremervoerde_Zeven_bkp_Architektur by night
SK Rotenburg Osterholz_Zeven_bkp_18108_neu

ageless &
related to context

SK Rotenburg-Bremervoerde_Zeven_bkp_Kantine außen
SK Rotenburg-Bremervoerde_Zeven_bkp_Kantine

regional &
modern

SK Rotenburg-Bremervoerde_Zeven_bkp_Open Space
SK Rotenburg-Bremervoerde_Zeven_bkp_Recreation
bkp_Markenarchitektur_SK Rotenburg-Bremervörde_NDS_Lageplan

Client:
Sparkasse Rotenburg Osterholz

Location:
Verwaltungszentrale Zeven
Kivianstraße
27404 Zeven

Category:
Office

Team:
Heiner Kolde
Silke Voßkötter
Mariana Cheresharova
Janko Grode
Nina Hollberg
Katja Pahl
Thomas Völlmar

Pictures:
© Ralph Richter

Windrad